رفتار خودسرانه و خودخواهانه آمریکا در قلمرو افغانستان در تحویل محسود به پاکستان آن هم با توسل به ابزار نظامی، تعرض به حریم حاکمیت افغانستان و بیاحترامی آشکار نسبت به کشوری است که آمریکا ادعای برقراری روابط با آن را دارد.
به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از فارس، آمریکا لطیف محسود یکی از رهبران طالبان پاکستانی را که سال گذشته نظامیان آمریکایی به زور از نیروهای امنیتی افغان ربودند، به پاکستان تحویل داد؛ امری که کاسه صبر و سکوت (رنگین دادفر اسپنتا) مشاور سابق امنیت ملی افغانستان را لبریز و وی را به واکنش واداشت.
جریان دستگیری لطیف محسود چندان روشن و آشکار نبود اما چند روز پیش که آمریکاییها این رهبر طالبان پاکستانی را بدون مشاوره با دولت افغانستان به پاکستان تحویل داد، مشاور امنیت ملی افغانستان در واکنش به این اقدام به تشریح جزئیات این رویداد پرداخت
اسپنتا در رابطه با دستگیری لطیف محسود نوشت: لطیفالله محسود، در ماه اکتبر سال گذشته در اختیار نیروهای امنیتی افغانستان قرار گرفت.
زمانی که نیروهای امنیتی افغان وی را به منظور دسترسی به اطلاعات بیشتر به کابل منتقل میکردند در حومه ولایت (لوگر) در شرق افغانستان، نظامیان ویژه امریکایی خودروی حامل وی را متوقف کرده و این رهبر طالبان پاکستانی را با زور با خود بردند.
با استناد به مطلب انتقادی این مقام امنیتی سابق دولت افغانستان که روز گذشته منتشر و در آن از توسل آمریکا به زور و بازوی نظامی در نجات این عضو و رهبر طالبان پاکستانی از نزد نیروهای امنیتی افغان پرده برداشته شده، میتوان گفت: این گونه اقدامات آمریکا بستری برای بروز ظرفیتهای زورگویانه و خصلت خشونتگرایانه آن کشور پدید آورده است.
طبق نظریه (واقعگرایان کلاسیک) که ناشی از نگاه غرب به پدیده سیاست و روابط کشورها است در روابط بینالملل قدرت کشورها تعیین کننده است و موافقتنامهها و پیمانها فقط به پدید آمدن اقدامات مصلحتی و موقتی منجر میشود.
این نظریه بر این نکته تأکید دارد که پیمانها و موافقتنامهها تا زمانی قابل احترام و تعیینکننده نوع نسبت کشورها است که در راستای منافع طرف قدرتمند، قابل توجیه باشد و در غیر این صورت آن که قدرتمندتر است خلاف پیمانها و موافقتنامههایی که امضا کرده عمل خواهد کرد.
چنین نگاهی به سیاست، توان تحلیلی برای تحلیل نوع روابط افغانستان و آمریکا به وجود میآورد، زیرا در اختیار گرفتن لطیف محسود با به کارگیری توان و تهدید نظامی توسط نظامیان آمریکایی خلاف پیمان استراتژیک و توافقنامه امنیتی است که بین 2 کشور امضا شده است.
از دید برخی کارشناسان رفتار خودسرانه و خودخواهانه نظامیان آمریکا در قلمرو افغانستان، آن هم با توسل به ابزار نظامی، تعرض به حریم حاکمیت افغانستان و بیاحترامی آشکار نسبت به کشوری است که آمریکا ادعای برقراری روابط با آن را دارد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/3120
چی بخواهیمـ یا نخواهیمـ، امریکائیان به ما زور میگویند، برای همین ارتش ما را مجهز به سلـاحهـای سقیله نکرده اند و هر گز نخواهند کرد.
2. ازمری ميگويد:
امریکا در همه کشورهای که پای مانده، جز قتل و غارت کار دیگری انجامـ نداده است و در افغانستان نیز در آوردن صلح در کشور هیچ صادق نیست و دروغ میگوید.